Tuesday, October 26, 2010

Lempeng & Madu

Di sebabkan sejak akhir-akhir kerap hujan, makanya cuaca agak sejuk & nyaman. Bila keadaan begini, mula tekak terasa nak makan benda yang panas-panas. Contohnya macam lempeng. Sebelum ni buat lempeng cara tradisional, tp semalam dapat resipi baru dari officemate saya Kak Zu. Thanks Kak Zu utk resipi lempeng ala baru ni : ) Mmg sgt sedap tau! walaupun lempeng saya rupanya ala-ala roti canai. Lagi-lagi kalau makan dengan kopi o.Cubalah sebab memang best, kalau tak percaya tanya en. asben saya.






Pada yg nak cuba, resipinya :
- tepung gandum
- fresh milk/susu cair secukupnya
- 1 biji telur
- satu sudu majerin
- gula
- garam

** p/s:lempeng boleh dimakan dengan madu/gula

3 comments:

Cik Cip Puding said...

nak lagi sedap, kopi tu minum kopi hang tuah yang mmg dah terkenal sejak zaman atok nenek kite lagi.. the only coffee kat Malaysia nih yang original tak dicampurkan bahan² lain mcm ali cafe..

k|ree said...

hehee..lama dah tak wat lempeng...:) boleh la wat nanti...selalu wat kosong je... :) takpun, lempeng pisang..mmg hebat.. :)

ZERO VENDETTA said...

Cik Cip Puding - Kopi hang tuah? mana nak dpt tu kaka? serius saya x penah dgr. msti best sbb pure coffe. saya sjk kawin dgn imran dh pandai minum kopi sbbnya MIL suka sgt minum kopi

Kiree - aah lempeng pisang pn best jgk, layan lg2 time sejuk. aduhaiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...