Di sebabkan sejak akhir-akhir kerap hujan, makanya cuaca agak sejuk & nyaman. Bila keadaan begini, mula tekak terasa nak makan benda yang panas-panas. Contohnya macam lempeng. Sebelum ni buat lempeng cara tradisional, tp semalam dapat resipi baru dari officemate saya Kak Zu. Thanks Kak Zu utk resipi lempeng ala baru ni : ) Mmg sgt sedap tau! walaupun lempeng saya rupanya ala-ala roti canai. Lagi-lagi kalau makan dengan kopi o.Cubalah sebab memang best, kalau tak percaya tanya en. asben saya.


Pada yg nak cuba, resipinya :
- tepung gandum
- fresh milk/susu cair secukupnya
- 1 biji telur
- satu sudu majerin
- gula
- garam
** p/s:lempeng boleh dimakan dengan madu/gula
3 comments:
nak lagi sedap, kopi tu minum kopi hang tuah yang mmg dah terkenal sejak zaman atok nenek kite lagi.. the only coffee kat Malaysia nih yang original tak dicampurkan bahan² lain mcm ali cafe..
hehee..lama dah tak wat lempeng...:) boleh la wat nanti...selalu wat kosong je... :) takpun, lempeng pisang..mmg hebat.. :)
Cik Cip Puding - Kopi hang tuah? mana nak dpt tu kaka? serius saya x penah dgr. msti best sbb pure coffe. saya sjk kawin dgn imran dh pandai minum kopi sbbnya MIL suka sgt minum kopi
Kiree - aah lempeng pisang pn best jgk, layan lg2 time sejuk. aduhaiiiii
Post a Comment