3 camca besar magerin/butter
1/2 cawan gula (ikut pada selera masing2)
3 biji telur
450ml susu segar (atau boleh digantikan dengan susu cair)
2 camca besar tepung jagung
1 sudu teh essen vanilla (untuk menghilangkan hanyir telur)
8 keping roti (dikoyak tanpa kulit)
secubit garam
Cara-cara:
1. Letakkan magerin/butter di dalam loyang
2. Koyak dan susun roti di dalam loyang
3. Panaskan susu segar (jgn sampai mendidih)
4. Dalam masa yang sama kacau telur,garam,gula dan essen vanilla - pukul sehingga kembang
5. Masukkan campuran tadi ke dalam susu segar yang sudah dipanaskan
6. Masukkan tepung jagung dan kacau sehingga sekata
7. Kemudian masukkan bahan tersebut dalam loyang yang tersedia dan biarkan selama 15 minit supaya roti kembang
8. Bakar selama 45min dengan tekanan 170'C
Inilah hasilnya..

0 comments:
Post a Comment